Kontakt oss

Abonnenter

Ny skolekabal til to milliarder?

Avatar

Publisert

Står vi overfor landets største ungdomsskole på tomten der Jessheim skole og ressurssenter ligger i dag? Det kan absolutt være mulig hvis anbefalingene i en blodfersk rapport vedtas politisk. 

BARNESKOLE?: Blir Nordby ungdomsskole gjort om til barneskole i framtiden? Det kan godt hende, hvis anbefalingen fra en blodfersk rapport følges. 

De politiske hovedutvalgene fikk onsdag kveld seg forelagt et mulighetsstudie for bygging av ny ungdomsskole ved innleide konsulentselskaper Norconsult og Sweco. Og det er ikke små rokkeringer konsulentselskapet ser for seg i et forsøk på å løse den framtidige skolekabalen i Jessheim sentrum.

Det ble understreket fra møteleder Lars Fjærli Hjetland at utvalgsmedlemmer og tilhørere kun fikk servert en liten intro av det rapporten inneholder, og dette temaet – altså hva man velger å gå for politisk – kommer til å bli diskutert og studert gjennom vinteren og våren 2023.

BARNESKOLE?: Kan Allergot ungdomsskole bli barneskole i et framtidsperspektiv? En fersk rapport hinter om akkurat det. 

Og grunnrisset av ny skolekabal og struktur som ble presentert er som følger:

  • 12 lokaliseringer har vært til vurdering, før man sto igjen med tre tomter der det allerede er skole i dag
  • Grunnen til at man landet på disse tre tomtene har å gjøre med at regulering av tomter som ikke er skole vil ta tid, og behovet for bedre skolekapasitet er i ferd med å bli presserende i Jessheim sentrum i relativt nær framtid
  • Tre alternativer er blitt vurdert – alternativ 0, 1 og 2 (se under)

Klar anbefaling

Konsulentene er klokkeklare i sin anbefaling, og det er alternativ 1, altså å bygge en ny stor ungdomsskole – det er aldri bygget en så stor ungdomsskole i Norge tidligere, ble det sagt – på tomten der Jessheim skole og ressurssenter er lokalisert i dag.

En ny skole vil også romme en kulturarena med kapasitet til 200 til 250 i publikum, noe som er helt i tråd med det Ullensaker kulturråd har flagget at vil være midt i blinken for kulturliv som temmelig sårt trenger nye flater til øvelser og opptredener .

NY UNGDOMSSKOLE?: Skal Ullensaker kommune bygge Norges største ungdomsskole på tomten der Jessheim skole og ressurssenter er i dag? Kanskje.

Det er også tegnet inn idrettsbygg på denne eiendommen, og meningen er at skolen skal være et nærmiljøsenter med aktivitet utenom skoletiden.

Nytt liv

Hva så med Allergot ungdomsskole og Nordby ungdomsskole hvis det skal bygges en ny ungdomsskole med kapasitet på anslagsvis 1.200 elever?

Jo, anbefalingen er som følger:

Allergot og Nordby ungdomskoler blir såkalt 3-parallell barneskoler.

Prislappen det snakkes om er heftig, men konsulentene mener dette vil være en god – og nødvendig – investering for å håndtere behovet i framtiden.

 

Copyright © 2023 Jessheimpuls AS, Stort. 2, 2050 Jessheim. Org.nr. 920697143. Tilrettelagt av ASAP Media.