Kontakt oss

Folk

Hellbillies bekreftet til 2022

Avatar

Publisert

Hellbillies er bekreftet til Jessheimdagene 2022. Dermed er to av de tyngste navnene i norsk rock på vei til byen vår.

Mens samfunnet stenges brutalt og påfører næringsliv og kultursektoren hodebry og økonomiske sår, så gjelder det samtidig å se framover og forbi pandemien.

Arrangørene av Jessheimdagene går derfor offensivt til verks når toppnavn nummer to lanseres til Jessheimdagene 2022.

August 2022

Det er ingen ringere enn Hellbillies som returnerer til Jessheim by fredag 19. august neste år.

Med på laget er Egil Stemkens, bassisten som slo an sine første toner på en bassgitar i Jessheim-bandet “Chunky Asses” på 80-tallet en gang.

Det er med andre mye lokal rockehistorie som returnerer med Stemkens og Hellbillies.

TILBAKE: Egil Stemkens fra Kløfta var i mange år en del av rockemiljøet i Ullensaker. Her avbildet i Storgata i 2018. Neste år returnerer han med Hellbillies til Jessheimdagene.

Emma Steinbakken?

Og linken til Jessheim og vårt nærområde stopper ikke der. Nylig gjorde Jessheim-jenta Emma Steinbakken furore da hun ga ut – og har opptrådt med – Hellbillies sin sang “Jeg glemmer deg aldri”.

Bordet er jo dekket for at Jessheim by skal få en versjon der Emma gjester Hellbillies på hjemmebane. Den som lever får se.

Se de to framføre sangen under Spellemannprisen 2021:

Publikumsrekord

Forrige gang bandet gjestet Jessheim var i 2017, og det har vært diskutert om det er Hellbillies eller trønder-orkesteret DDE som har publikumsrekorden på torget i hjertet av byen.

– Det er DDE som har rekorden med 2.700 inne, men både Hellbillies og Åge Aleksandersen & Sambandet var hakk i hæl, hsier Tore Kværner til Jessheimpuls.

– To ekstremt tungtveiende navn når det kommer til band fra øverste hylle. Hvor skal dette ende?

– Erfaringer vi har gjort oss gjennom mange år som konsertarrangør, tilsier at det er nødvendig med store navn på toppen av plakaten. Publikumsresponsen er et bevis på det, og Hellbillies er blant dem som fort kan selge ut torget. Det har de jo bevist tidligere, sier Kværner.

– Det samme gjelder jo for DumDum Boys, legger han til.

– Hva har vi i vente?

– Vi sonderer og jobber med artister og band som står seg godt sammen med disse bandene. Vi har alltid vært på jakt etter artister som er på vei opp – eller som er lokale og dyktige – for å lage helstøpte kvelder. Det kommer vi også til å jobbe for under Jessheimdagene 2022.

– Men ingen navn vi kan få her og nå?

– Dessverre ikke.

Link til billett til Hellbillies på jessheim FINNER DU HER

DumDum Boys

I forrige uke ble DumDum Boys presentert som første band på plakaten for Jessheimdagene 2022. Bandet spiller torsdag 18. august.

Les saken her:

Endelig landet Jessheim DumDum Boys

Hellbillies

Om Hellbillies er det sagt og skrevet så mangt, blant annet dette:

  • Etter over 30 år på veien har Hellbillies en urokkelig status som et av landets aller beste liveband.
  • Da bandet slapp sitt nyeste album «Blå dag», omtalte Dagsavisen dem treffende nok som «en del av den norske folkesjela».
  • Hellbillies har underholdt publikum i hver eneste krik og krok av Norge siden 1990.
  • Etter utallige turneer og plateslipp, høster legendene fortsatt fantastiske tilbakemeldinger fra både anmeldere og publikum.
  • Da Norge stengte ned grunnet covid 19, hadde bandet akkurat startet sin meget utsolgte jubileumsturné, som skulle bli den lengste turneen i bandets historie.
  • Hellbillies har solgt over én million plater, og stadig nye generasjoner oppdager deres mange bidrag til den norske sangskatten.
  • Et nylig eksempel på dette er stjerneskuddet Emma Steinbakken, som tolket Hellbillies-klassikeren «Eg glymer deg aldri» til NRK-suksessen Rådebank, og som toppet både radio- og strømmelister med «Jeg glemmer deg aldri» i lengre tid.
  • Hellbillies er som alltid anført av brødrene Aslag og Lars Håvard Haugen og innehar en energi og rutine som er en sann fryd å oppleve.
  • Og ikke minst – for oss lokalt – så er Egil Stemkens en stødig og hardtarbeidende bassist i dette bandet. Grunn god n0k til å kjøpe billett.

Copyright © 2023 Jessheimpuls AS, Stort. 2, 2050 Jessheim. Org.nr. 920697143. Tilrettelagt av ASAP Media.