Kontakt oss

Folk

Vil du bidra under lysvandringen?

Avatar

Publisert

Lysvandringen rundt Nordbytjernet har vært en folkefest under arrangementet Kulturnatt. Nå ønsker arrangørene å komme i kontakt med kulturaktører ønsker å vise seg fram under det populære arrangementet. 

Fire ganger har lysvandringen rundt Nordbytjernet vært arrangert, og oppmøtet har vært formidabelt da mange ønsker å oppleve den magiske stemningen disse oktoberkveldene byr på.

1.000 fakler

1.000 fakler lyssetter stien, og underveis i løypa dukker det opp kulturelle innslag i større og mindre format, noe som blir verdsatt av vandrerne, sier rådgiver i enhet kultur Kathrine Øynebråten.

– Det har vært sang, kor, musikk underveis i løypa, men i år har vi lyst til å få med kulturaktører som kanskje ikke har vært med tidligere, i tillegg til de innslagene som allerede har meldt at de vil bidra, sier kulturtrioen Øynebråten, Christine Haakstad og Vigdis Bærum.

De tre utgjør arbeidsgruppa som h0lder i både tråder og fakler i forbindelse med Kulturnatt lørdag 14. oktober.

Magisk stemning

I tillegg til fakler som lyssetter stien, så vil forskjellige ting også bli lyssatt: skulpturen ved Nordbytjernet, Romerike folkehøgskole og annet.

Lysvandringen foregår fra 19.00 til 21.00, og

Frivilligsentralen serverer gratis grillpølser, kaker, kaffe og saft – men er det andre som ønsker å servere noe er det selvsagt åpent for det.

– Mye er på plass, men vi forsøker som sagt å nå ut til aktører som ikke har bidratt med innslag langs løypa tidligere, men som ser muligheten for å bli med i år, sier Øynebråten, som kan avsløre at det blir både sirkusnummer og flammeshow å nyte for dem som møter opp.

Akustisk kultur

– Det er ikke strøm tilgjengelig, så kulturinnslaget må bli akustisk, opplyser arrangørtrioen.

– Hvordan melder man seg til tjeneste som kulturaktør?

– Ta kontakt med meg på mobil 94028042 eller send en e-post til kathrine.oynebraten@ullensaker.kommune.no

– Til påmeldingen trenger vi informasjon om hva dere ønsker å delta med, et anslag på hvor mange dere er og om det er noe spesielle hensyn vi må ta med tanke på hvor dere ønsker å stå, er beskjeden til potensielle kulturaktører.

Copyright © 2023 Jessheimpuls AS, Stort. 2, 2050 Jessheim. Org.nr. 920697143. Tilrettelagt av ASAP Media.