Kontakt oss

Handel

Åpningsbonanza i sentrum

Avatar

Publisert

Denne uken er det intet mindre enn tre butikkåpninger i Jessheim sentrum. Ikke minst åpnet Bayram Keser butikk med matvarer og ingredienser fra hele verden. Butikken er størst i Norge i sitt slag. 

Ordfører Eyvind J. Schumacher hadde en travel morgen og formiddag fredag, men smilet satt løst og ganglaget var energisk hele veien.

For det er ikke hver dag en ordfører løper beina av seg for å foreta snorklippingen når storsatsinger skal åpens formelt og høytidelig. Men så var altså tilfelle fredag morgen og formiddag.

09.00 åpnet altså 6.000 kvadratmeter med butikk som har mat og ingredienser fra så å si hele verden dørene. Det er Basram Keiser som satser på industrifeltet rett utenfor Jessheim sentrum, og Jess Bazaar er den største av sitt slag i hele Norge.

Keiser har en ambisjon om å tiltrekke seg kunder fra store deler av Østlandet, og ordfører Schumacher var frydefull og sprudlende under åpningen.

– I Ullensaker er 30 prosent av innbyggerne av utenlandsk opprinnelse, og jeg føler at denne butikken symboliserer det mangfoldet vi har her, sa han før han lot saksen gjøre den formelle jobben.

“Nye” Mirabel

En annen storsatsing åpnet også dørene i Jessheim by fredag formiddag. Det er restauranten Mirabel som flytter over i nye lokaler, og med kapasitet på 240 seter er dette også en markant satsing fra driverne av restauranten – som også har Mirabel i Lillestrøm og på Sørenga i hovedstaden.

– Men det var her eventyret startet, og jeg er glad for at vi kan ha åpninger som dette i en tid som er tøff for både næringslivet og privatpersoner, sa Schumacher før han igjen lot saksen gjøre jobben, denne gangen med Jordan sin ambassadør som parhest under snorklippingen.

Brad Schaeffer avser noen minutter til Jessheimpuls, som ikke får lov til å stikke hodet innenfor de tildekkede vinduene før butikken åpner i dag, fredag, klokken 10.00.

Delikatesse

Vi glemmer selvfølgelig ikke at delikatessebutikken Art of Flavor også åpnet sine dører til en spennende butikk som bugner av oljer, råvarer og annet snadder for gane og øye.

Art of Flavor holder til ved Floriss og Jordbærpikene i Jessheim storsenter.

– Vi brenner for at våre kunder skal oppleve matmagi. Og da ikke bare i helgene eller ved store begivenheter, men også i hverdagen, sier Brad Schaeffer, den ene av tre drivere av delikatessebutikken som ligger der “Kitch’n” lå tidligere i Jessheim storsenter. De to andre driverne er søsterparet Mille og Victoria.

Importerer selv

Trioen legger sin stolthet i å importere mye av utvalget selv, noe som gjør at ingredienser ikke er å finne andre steder.

– Vi kan blant annet tilby nydelig håndlaget pasta fra Puglia i Italia. Den er langtidstørket på den tradisjonelle metoden, og saften fra ulike grønnsaker gir pastaen lekre farger, sier Schaeffer.

– Må man være matekspert for å finne fram i butikken deres?

– Vi ønsker å bidra med både tips og matoppskrifter fra store deler av verden, så det er bare å ta turen innom, sier Schaeffer, hvis foreldre var de som i sin tid startet dette konseptet i Montana, USA.

– Tilfører noe nytt

– Vi føler at dette konseptet virkelig tilfører noe nytt for matglade ullsokninger, sier senterleder Jon Bakke (31) til Jessheimpuls.

– Målet vårt er at butikken, utvalget vårt og kompetansen vår skal bidra til inspirasjon til å forsøke seg på matmagi hos kundene våre, sier Shcaeffer, som også kan by på kjøkkeninteriør, sjokolade og mye annet snadder fra i dag.

– Vi brenner for kvalitetsprodukter og håper vår lidenskap er smittende, for hva er vel bedre enn et deilig velsmakende måltid?

Te-fenomen

Fenomenet boble-te (bubble tea) har funnet veien til vår lille by, for tidligere denne uka åpnet ekteparet Dennis Ho og kona Mong-Binh Trinh butikken Teaology.

Butikken er å finne ved utgangen mot Jessheim stasjon i Jessheim storsenter, og det er i særdeleshet unge folk som har omfavnet denne type drikk, selv om den ifølge senterleder Jon (31) også er populær blant unge voksne.

– Det har vært mye trafikk hos oss siden åpningen, sier Dennis Ho til Jessheimpuls, som håper folk er nysgjerrige på konseptet de har tatt med seg til vår by.

Mirabel tredobler

Restauranten Mirabel er velkjent i Jessheim by, og i dag – fredag – åpnes dørene i et lokale som er tre ganger så stort som det Mirabel vi kjenner. Det er de tidligere lokalene til Friday’s og Munnfull (tidligere Gartneriet for dem som husker mange år tilbake i tid) som er pusset opp i ny stil gjennom sommeren og høsten.

Det er de samme driverne som blir med over i nye lokaler, og ambisjonen har blant annet vært å åpne dørene til julebordsesongen setter inn for fullt.

Dørene åpnes som nevnt 12.00 i dag.

Vitamininnsprøytning

For Jon Bakke og dem som kontinuerlig jobber med å finne konsepter som kan tilføre noe til det utvalget som finnes – eller som kan bygge opp under det totale handelstillbudet – så er det mye motivasjon forbundet med å kunne åpne tre konsepter på en og samme dag.

– Jeg må få si at det er veldig artig å kunne presentere en butikk som Art of Flavor, som blir et solid tilskudd til en by der det garantert finnes mange matglade og bevisste mennesker som er glade i å lage mat med det lille ekstra i, sier Bakke.

– Hva gjør det med motivasjonen å kunne åpne tre butikker?

– Det gir først og fremst god signaleffekt – og er en konstrast til – en pessimisme vi kanskje kjenner litt på i samfunnet generelt. Positive nyheter betyr litt ekstra om dagen.

– For meg er dette et bevis på at det er mulig å finne gode konsepter som Jessheim trenger i en tid med mye usikkerhet for næringslivet og folk generelt!

Copyright © 2023 Jessheimpuls AS, Stort. 2, 2050 Jessheim. Org.nr. 920697143. Tilrettelagt av ASAP Media.