Kontakt oss

Handel

Årets romeriksbedrift ligger på Jessheim

Publisert

Harald Kværner Eiendom AS ble i ettermiddag kåret til årets romeriksbedrift. 

De visste ingenting annet enn at de var blant de tre finalistene som kunne bli årets romeriksbedrift i en etter hvert tung kåring i regi av Nordea. Og rett etter 15.00 ble vinneren kåret.

– Det er samfunnsbyggeren og alt det han har bidratt med – og fortsatt bidrar med – som gjør at Tore Kværner og Harald Kværner Eiendom AS får denne prisen, sier ARild Pedersen, jurylederen.

– En ting er bidraget til næringslivet på Jessheim og Romerike, men at prisvinneren lever og ånder for folk, kultur, gründervirksomhet, idrett og by- og stedsutvikling er også en vektig begrunnelse.

VANT: Tore Kværner fikk overrakt det synlige beviset på at Harald Kværner Eiendom AS er årtes romeriksbedrift 2018 av Nordeas Arild I. Pedersen. Foto: P.K. TRØEN

Samfunnsbygger

Tiden var egentlig overmoden, understreker Pedersen overfor Jessheimpuls.

Tore Kværner sjøl var både overrasket og glad for prisen.

– Kåringer som dette er noe jeg aldri tar for gitt; vi var glade over å være i finaleheatet og blant de tre finalistene. Og det er veldig hyggelig å vinne, ikke minst med juryens begrunnelse, sier Kværner.

Harald Kværner Eiendom AS er 100 år i 2020; da er det 100 år siden de første stegene inn i næringslivet hjemme på Jessheim. Og siden 1920 er bedriften – og etter hvert konsernet – vokst i etapper gjennom tre generasjoner næringsdrivende ved navnet Kværner: Harald, Harald og Tore.

Etablert i 1920

Første etablering var kjøttforretning i Jessheim sentrum den 15. desember 1920. Siden den gang har det gått slag i slag i form av butikketableringer og – etter hvert – eiendsomutvikling, med Skovly som det nyeste prosjektet. Hotell og nytt tilskudd til Skovly er på trappene, men det er ikke satt dato for oppstart av disse prosjektene.

Ett av de større løftene for Harald Kværner AS var byggingen av HK-senteret på slutten av 1970-tallet. Dørene åpnet 31. mai 1979.

LES: Jubilant kan bli årets romeriksbedrift

Jessheims første rulletrapp

I 1985 var det klart for første utbygging. Nytt inngangsparti med Jessheims første rulletrapp. Kun en trapp og den gikk opp i andre etasje. Da HK-senteret rundet 10 år var det brytningstid. Leietakerne ønsket enten å legge ned eller flyttet. Løsningen ble å etablere flere butikker sjøl. Jubileumsbutikken Tier’n ble etablert.  Likeså Oasen Blomster, Benetton, Røvern leker, Gulblå ble etablert. Tier’n ble etter hvert til 36 butikker i det ganske land.

På begynnelsen av 1990-tallet ble Harald Kværner AS til Harald Kværner Eiendom AS. Dagligvarebutikken ble solgt til dagens Norgesgruppen og lokalene ble leid ut til dem. Da ble det utvikling av senteret og  eiendomsutvikling som ble det viktigste for familiekonsernet.

LES: 30 år siden Billy’s åpnet dørene

Slo seg sammen

Fakkelsenteret og HK-senteret drev hver for seg fram til 2003. Da ble Jessheim storsenter etablert, og Olav Thon (som eier Fakkelsenteret) og Tore Kværner kunne klippe  snor for et sammenbygget og utvidet HK-senter, med 86 butikker og spisesteder.

LES: 8. mai er historisk dag for Jessheim som handelssted

I dag består Jessheim storsenter av nærmere 150 butikker og spisesteder.

Annonsering

Copyright © 2021 Jessheimpuls AS, Stort. 2, 2050 Jessheim. Org.nr. 920697143. Tilrettelagt av ASAP Media.