Kontakt oss

Abonnenter

Bua er blitt en institusjon

Avatar

Publisert

Gratis lån av tur- og idrettsutstyr har økt kraftig hos Bua Jessheim. Mye er nytt og alt er preparert og slipt av ski og skøyter. Dessuten er det full drift og og flotte forhold på isflaten i Magasinleiren.

Det så en stund mørkt ut for islegging og gode forhold i Magasinleiren sent på høsten i fjor. Mulige sparetiltak var mørklagt isflate og kunstgress i Magasinleiren (Idrettsparken for noen), men et politisk vedtak ville det annerledes. Så nå er det svært gode forhold der borte, og det myldrer av skoleklasser på dagtid, her Haakon Fjone i park og idrett.

Bruk isen

– Jeg vil oppfordre folk til å bruke isen så lenge det er vinter. Ny maskin brukes på isen, så det skal stort sett være veldig fine forhold her, sier kommunens mann.

BRUK ISEN: Bruk isen, for her er det fine forhold gjennom vintersesongen, sier Haakon Fjone om den islagte flate i Magasinleiren (idrettsparken). Ny ismaskin er også kjøpt inn til denne banen, så prepareringen går som en drøm. 

Massivt utlån

I flerbrukshallen finner Jessheimpuls Tomas Magnusson, som siden april i fjor har hatt ansvaret for gratis utlån av utstyr til dem som måtte ha behov for det.

Husker du denne?

Trafikkøkning i Bua for gratis utstyr

Ullensaker Issportklubb overtok ansvaret for Bua da Frivilligsentralen takket for seg, og for Magnusson og de andre som er involvert har det vært en sann glede å bistå ullsokningene med bra utstyr til utlån.

– For her snakker vi ikke slitne greier, Tomas?

– Absolutt ikke. Mye er nytt og det som er brukt er veldig pent brukt, sier Magnusson, som kan berette at det i all hovedsak er såkalte felleski som er til utlån.

– Alt av langrennsski og slalåmski er sendte bort til preparering før vintersesongen, og skøytene er slipt her i hallen, sier Magnusson.

70 PAR: Bua har 70 par slalåmski til utlån, i tillegg til støvler, staver, briller og hjelmer. Alt ble preparert før sesongen. Det samme gjelder for langrennsskiene som er til utlån. 

Bugner

Det formelig bugner av utstyr i bua, som er lokalisert i flerbrukshallen ute på Gystadmarka:

  • Langrennsutstyr til barn og voksne
  • Utstyr til alpint, inkludert hjelmer, til barn og voksne
  • Skøyter til gutter og jenter
  • Tursko – mange nye par
  • Telt, kokeutstyr, hengekøyer
  • Kurv til frisbee-golf samt plater å kaste med
  • Bæremeiser

– Vi har det aller meste, så det er bare å ta kontakt med oss – vi nås enkelt via messenger på Facebook, sier Magnusson.

Og åpningstidene?

  • Tirsdager fra 11.00 til 16.00
  • Torsdager fra 16.00 til 19.00
  • Og du kan normalt låne det du henter ut en uke

Copyright © 2023 Jessheimpuls AS, Stort. 2, 2050 Jessheim. Org.nr. 920697143. Tilrettelagt av ASAP Media.