Kontakt oss

Abonnenter

Gled deg til Romeriksutstillingen

Avatar

Publisert

De siste forberedelser til Romeriksutstillingen er i gang, og i år er det 109 kunstverk som kan nytes i galleriet i Jessheim by. Mange av de som ble antatt er lokale.

Ullensaker kunstforening – og Ullensaker kulturråd – har tatt grep om – og eierskap til – ærverdige Romeriksutstillingen, som blir faktisk har 50-årsjubileum neste år. Hvis økonomien kommer på plass, da. for det er ingen hemmelighet at Ullensaker kulturråd på sett og vis har berget årets utstilling med et engangsbeløp på 150.000 kroner nå som Viken fylkeskommune er ikke lenger på giversiden.

– Vi må være optimister og satse på at økonomien kommer på plass, sier leder av Ullensaker kunstforening Hanne Espeseth til Jessheimpuls.

109 kunstverk

Romeriksutstillingen er den eneste i sitt slag i Norge i dag, ingen andre juryerte (en jury bestående av tre kompetente personer plukker ut verk som blir antatt) utstillinger er åpne for alle, og dette merkes når arrangørene registrerer kunsten som blir levert. Det leveres inn fra hele landet.

Den første som leverte inn bidrag kom fra Ringebu, og nummer to var fra Halden, sier Katrine Grønneberg. Hun sitter i sekreteriatet og jobber konsentrert sammen med Anne-Berit Steen Andersen i det Jessheimpuls er innom for å ta pulsen i galleriet.

Og fasiten er at 109 kunstverk er antatt. Det ble levert inn 368 bidrag, og mange av dem som kom gjennom nåløyet er fra vårt område og nedslagsfelt.

– Det synes vi selvfølgelig er stas, sier Hanne Espeseth.

1. oktober

Romeriksutstillingen er et samarbeid mellom kunstforeningene i Ullensaker, Nes og Lørenskog, og den offisielle åpningen blir igjen her i Jessheim by.

Datoen er 1. oktober, og klokkeslettet er 14.00.

– Ullensaker jantsjar stiller ute på plassen for å varme opp publikum til kunstfesten inne, og det er kultursjef Jon Henrik Solhei som foretar den offisielle åpningen. Ullensaker kulturråd vil også være representert under åpningen, og det blir nydelig korsang fra noen utvalgte medlemmer fra årets jubilant Ullensaker korforening.

Det er bare å møte opp.

Copyright © 2023 Jessheimpuls AS, Stort. 2, 2050 Jessheim. Org.nr. 920697143. Tilrettelagt av ASAP Media.