Kontakt oss

Abonnenter

Her er Arbeiderpartiets ordførerkandidat

Avatar

Publisert

Silje Kristine Rygland (40) er nominasjonskomiteen i Ullensaker Arbeiderparti sin ordførerkandidat. Nominasjonsmøtet avholdes 5. desember.

Veteran Reidar Hansen er leder av nominasjonskomiteen til Arbeiderpartiet, og  han erkjenner at det er en spesiell prosess som nå er over.

– Da vi begynte vårt arbeid, så handlet det om å bygge det beste laget rundt Eyvind J. Schumacher, sier Hansen til Jessheimpuls.

– Men da han ga beskjed om at han ikke blir med videre i politikken, så ble det en veldig annerledes prosess, fortsetter Ap-nestoren.

Leste du denne?

Takker for seg i politikken

Mange forslag

Nominasjonskomiteen har mottatt mange forslag på kandidater, og mange av dem som er blitt foreslått har også ønsket å stå øverst på listen.

– Nominasjonskomiteen har intervjuet alle som er blitt foreslått, og disse intervjuene har vi vektlagt i vår innstilling, sier Reidar Hansen, som mener de har klart å velge rett ordførerkandidat i en prosess der mange med gode kvaliteter er vurdert.

– Vi mener vi har valgt rett, sier Hansen.

Annonsering

Kandidaten

ORDFØRERKANDIDAT: Silje Rygland (40) står øverst på nominasjonskomiteen til Ullensaker Ap. Nominasjonsmøtet avholdet 5. desember. 

Og den som står øverst på listen til nominasjonskomiteen er Silje Kristine Rygland (40). Hun har sin oppvekst og politiske bakgrunn fra AUF og Oslo Arbeiderparti, og hun flyttet til Ullensaker og Jessheim i 2019.

I fjor ble hun valgt inn i styret i Ullensaker Arbeiderparti, og nå er hun altså nominasjonskomiteens førstevalg til ordførervervet i Ullensaker.

Mye å lære lokalt

– Din politiske bakgrunn?

– Jeg har vært involvert i politikken stort sett siden jeg var 17 år, både lokalt, nasjonalt og internasjonalt, sier Rygland, som også har jobbet som rådgiver i politisk avdeling på Youngstorget siden 2015. Hun har også fartstid i Oslo Arbeiderparti, der hun også har sittet i styret.

Rygland har også jobbet med bistandspolitikk i Norsk Folkehjelp, og hun jobber nå som leder for politikk og påvirkning i Plan International Norge.

– Men nå er det lokalpolitikk i Ullensaker som gjelder?

– Det er mye å lære, og jeg vet at det er mange ting jeg må sette meg inn i. Men det har jeg tid til fram til valget, og jeg har vært tydelig på at jeg vil være avhengig av et lag å støtte meg til.

Lagarbeid

– Et ukjent fjes for veldig mange ullsokninger?

– Mange som stilte til valg for tre år siden var ukjente den gang, og så er også jeg en av veldig mange ullsokninger som er innflytter. Dessuten er det mye rutine og kontinuitet på listen, så det laget vi forsøker å bygge har ulik bakgrunn og forskjellige innfallsvinkler. Det ser jeg på som en fordel. Politikken har godt av nye fjes.

Annonsering

– Men det er klart det er en jobb å gjøre for å bli bedre kjent i kommunen.

– Hva opptar deg politisk?

– Å se dem som faller utenfor, både eldre og unge ensomme. Av de større tingene så er det å investere videre i barn og unge og skole, og at Ullensaker skal være et godt sted for eldre.

Listeforslaget

Dette er nominasjonskomiteens listeforslag til kommunevalget 2023:

Annonsering

Copyright © 2022 Jessheimpuls AS, Stort. 2, 2050 Jessheim. Org.nr. 920697143. Tilrettelagt av ASAP Media.