Kontakt oss

Abonnenter

Lokalisering ny fagskole nullstilt

Avatar

Publisert

Formannskapet i Ullensaker fikk tirsdag nyheten om at lokalisering ny fagskole på Romerike er nullstilt etter forvirring rundt rangering av lokasjon. Fylkestinget skal avgjøre saken om ikke altfor lenge.

Det begynner å bli en stund siden det var snorklipp og feiring av ny skole i Ullensaker. Det kan drøye en stund til, for kampen om fagskole drar ut i tid.

Det var under en redegjørelse fra dem som jobber med omstillingsprosjektet Gardermoen Vekst at det ble informert om at lokaliseringen av Viken Fagskole er “nullstilt” i påvente av et fullverdig saksgrunnlag som fylkestinget kan ta stilling til i løpet av de nærmeste månedene.

– Hele denne prosessen minner om det som skjedde underveis i prosessen med OsloMet, sa Høyres Willy Kvilten om informasjonen om at det forelå misvisende – eller direkte feil, som ordfører Eyvined J. Schumacher uttrykte det – informasjon om de forskjellige alternativene om mulig lokasjon.

Nummer tre

Både Lillestrøm og Eidsvoll ble trukket fram foran Ullensaker i et anbefalingsdokument, og det er i dette dokumentet ordfører Schumacher mener det ligger direkte feilinformasjon.

– Eidsvoll ble fremhevet fordi de har ferdige regulerte eiendommer å tilby, men det har vi i Ullensaker også, uten at det framkom noe sted i grunnlagsmaterialet som nå er trukket, sa Schumacher.

Påvirke partifeller

Veien  videre i kampen om å få en fagskole til Ullensaker – noe som vil bety mye ettersom OsloMet glapp for oss – handler om at politikerne i Ullensaker tar kontakt med sine partifeller og grupper på fylkesnivå, og det kontakten må opprettes snarlig fordi en innstilling fra fylket kan foreligge allerede i desember-januar, tror Frps Ståle Lien Hansen.

– En fagskole bør kunne være innen rekkevidde, sier Lien Hansen, som får følge av Schumacher.

– Fagskolen er ikke tapt, og det er fylkestinget som avgjør, sa han i formannskapet.

– Jeg er faktisk ganske optimistisk når det gjelder å få den skolen hit til Ullensaker, sa han.

Copyright © 2023 Jessheimpuls AS, Stort. 2, 2050 Jessheim. Org.nr. 920697143. Tilrettelagt av ASAP Media.