Kontakt oss

Abonnenter

Jessheims fremste diva jubilerer

Publisert

Kunstner Unni Askeland blir 60 år i dag. Livet er fortsatt et vilt bukkeritt for å byens fremste diva.

– Jeg er nevnt under jubilanter i Aftenposten i dag, så jeg er blitt så gammel, sier Unni Askeland til Jessheimpuls, etterfulgt av hennes sedvanlige latter.

For ingen må tro at Ullensakers villeste kunstner har ambisjoner om å justere ned turtallet selv om hun nå ser 6-tallet hva alder gjelder.

– Sexy

– Jeg føler meg likedan som i går, men driver og øver meg på å uttalet ordet 60. Så hører jeg at det låter ganske likt som sexy, så dette går nok bra, sier Unni.

Dagen i dag blir fikset og ordnet av venner og familie, og det er Kokken og restauranteier Dag Tjersland som står for serveringen i kveld.

– Jeg skal bare nyte dagen og kvelden, sier Unni.

Leste du denne fra Tom Stalsberg om tøffe damer fra Jessheim?

Glem Eidsvollsmennene – Jessheim-damene ruler

Produktiv

– Er du produktiv i atelieret i for tiden?

– Ja, veldig!

– Når får vi se Unni Askeland-utstilling her på hjemlige trakter neste gang?

– Jeg vet ikke helt. Jeg har sagt nei til veldig mye overalt, og jeg jobber med helt nye – store – malerier for tiden. Det eneste jeg har booket er den årlige sommerutstillingen jeg pleier å ha i Langesund, og dit tar jeg med meg helt nye bilder og trykk i år, sier Askeland, s0om er glad for at pandemi og stengt samfunn endelig er over.

– Alt har vært veldig vanskelig for mange de siste årene, sier hun.

KUNST: Unni Askeland er selv blitt til kunst. Dette motivet finner vi i Rådhusparken midt i Jessheim sentrum. 

Laget Pride-prisen

Askeland blir å finne i Jessheim by i helgen, og hun har også et offisielt verv under bymarkeringen på lørdag. Hun har nemlig laget – og skal dele ut – tidenes første Pride-pris under Jessheim Pride klokka 15.30 på lørdag.

– Det ser jeg veldig fram til, og så skal jeg

Jessheim første Pride-parade går fra Rådhusplassen og gjennom sentrum 14.00. Oppmøte på Rådhusplassen er 13.00 for dem som vil delta.

SYNLIG: Kunsten til Unni Askeland henger også i Jessheim storsenter. Til sammen fire malerier av henne er en del av utsmykningen i sentrum.

Vitalitet

Unni Askeland har gjennom hele sitt kunstneriske virke vært både synlig og kontroversiell. Sånn har det vært til alle tider, og hun kommer til å fortsette som hub har gjort – både i kunsten og livet ellers.

– Men først og fremst feire og skinne som bare du kan på en dag som denne?

– Ja, jeg er på vei til Oslo om ikke lenge, og jeg fikk akkurat vite at jeg skal på konsert med Jeff Beck i Oslo. Dit kommer Johnny Depp også, og han har jeg akkurat laget et stort bilde av. Dette blir bra!

Jessheimpuls gratulerer med dagen.

Annonsering

Copyright © 2022 Jessheimpuls AS, Stort. 2, 2050 Jessheim. Org.nr. 920697143. Tilrettelagt av ASAP Media.