Kontakt oss

Abonnenter

Klar for leken folkehelse?

Avatar

Publisert

Vil du treffe likesinnede voksne som liker å utfolde seg med instrument, sang eller teater? Da kan kulturskolen for voksne være noe for deg.

I oktober drar Ullensaker kulturskole i gang samlinger for voksne på dagtid, og det tilbys musikk, dans, teater og fortellerkunst – hvis alle detaljer faller på plass.

– Det er et inkluderingstiltak for folkehelse, sier Tove Alsegård ved Ullensaker kulturskole.

Dette er også et ønske om å nå ut med tjenesten til flest mulig innbyggere, og her har kulturskolen fått midler fra Viken fylkeskommune til å imøtekomme voksnes behov for kreativitet.

– Et godt tiltak etter pandemien, der mange kanskje sitter alene med et behov for sosialisert, sier Alsegård.

Gjennom dette tilbud så får også en større del av kommunens befolkning del av den kompetansen som finnes på kulturskolen.

Voksen kultur

– Det eneste kriteriet er at du er voksen, og det er ingen øvre alder, utdyper Magnus Olav Tveiten (musikkpedagog), Ragnhild Bøhn Sørby (musikkterapeut) og Tor Itai Keilen (teaterpedagog) overfor Jessheimpuls.

– Vi tror dette kan være midt i blinken for dem som ønsker å lære mer om kulturfag og dem som ønsker å møte andre mennesker med lignende interesse, supplerer Tove Alsegård.

Kulturskolen for voksne er et kurs med læring og progresjon, der nivået tilpasses deltakerne uansett forkunnskap og fysisk mobilitet.

– Det er med andre ord åpent for dem som bor alene og for dem som trenger litt hjelp i hverdagen.

Gratis

De fire samlingene er gratis, og de foregår gjennom fire tirsdager fram til jul. Ingen forkunnskaper er nødvendige, og det garanteres både latter og utfoldelse i et trygt fellesskap.

– En fin mulighet til å møte andre som er interessert i kultur og som er nysgjerrige på å ta steget ut i utøvende kulturuttrykk, sier de tre pedagogene.

Tilbudet er gratis.

Hvordan søker man?

Jo, man registrerer seg ved å TRYKKE HER

Eller man kan sende en e-post til Ullensaker kulturskole ved å TRYKKE HER

  • Tirsdag 11. oktober
  • Tirsdag 8. november
  • Tirsdag 13. desember

Og tidspunktet? Jo, fra 11.00 til 14.00, med lunsj inkludert i opplegget.

Copyright © 2023 Jessheimpuls AS, Stort. 2, 2050 Jessheim. Org.nr. 920697143. Tilrettelagt av ASAP Media.