Kontakt oss

Abonnenter

Surfer på seniorbølgen

Avatar

Publisert

Seniornett Ullensaker opplever stor økning i medlemsmassen sin. De godt voksne kobler seg på den digitale verdenen med god hjelp fra digitale veivisere.

Organisasjonen Seniornett har 25-årsjubileum i 2022, og med slagordet “får seniorene på nett” så jobbes det godt med akkurat det over hele landet.

Og her i Ullensaker har det blåst en digital seniorvind i vår og høst. En serie med foredrag, kurs og tilbud om datahjelp for den som måtte stå fast og plundre med sin egen maskin, har bidratt til at medlemsmassen har skutt fart og doblet seg på det vi må si er kort tid.

På hovedbildet ser du Gunn Skibsrud og May-Brith Solberg. De sitter i styret for Seniornett Ullensaker.

Mannfolk

– Spesielt gledelig at mannfolk finner veien til oss, sier leder av Seniornett Ullensaker Mette Boquist til Jessheimpuls.

– Kort om hva dere driver med, Mette?

– Den veldig korte versjonen er at vi tilbyr opplæring og informasjon om digitale verktøy folk trenger i hverdagen, sier Boquist.

Og aktivitetsnivået holder høy frekvens i regi av Seniornett Ullensaker:

  • Den første tirsdagen i hver måned så kan folk komme til Frivilligsentralens lokaler og få datahjelp og svar på spørsmål man måtte ha om bruk av PC, nettbrett eller telefon.

Temadager

PRAKTISK HJELP: Datakafeen til Seniornett Ullensaker er populær. Noe du lurer på angående dine digitale verktøy? Da kan du få praktisk hjelp den første tirsdagen i hver måned.

Annonsering

– Vi har også temadager der vi for eksempel bistår med installering av parkeringsapper, installering av programmer, hvordan sikre maskinen og annet som er nyttig og nødvendig for folk å lære noe om – eller få hjelp med, sier Boquist.

Det er styremedlemmene som kurser og gir individuell hjelp under disse temamøtene, og Boquist sier at det er ønskelig å få med flere med digital kompetanse på laget.

– Ta gjerne kontakt med oss, enten ved å stikke innom på tirsdager mellom 13.30 og 14.30 eller ved å sende oss en e-post – ullensaker@seniornett.no – sier Boquist.

På kursfronten gjenstår kun to dager denne høsten, og dette kan være en ypperlig anledning til å ta en tur bortom Frivilligsentralen for å se hva dette er for slags opplegg.

– Og vi kan friste med vafler og kaffe og litt annet å bite i også, sier Boquist.

I tillegg blir det foredrag med følgende temaer:

25. oktober: «E-helse, det er mitt liv – og det er mitt ansvar»

22. november: Lars Elstad (leder for Innovasjon og digitalisering i Ullensaker kommune) vil dele med oss hvilke planer og visjoner de har for fremtidige digitale tjenester fra kommunen. Får vi bredbånd på hvert enkelt rom på sykehjemmet? Kommer roboten og gir oss mat. Blir vi hentet hjemme med førerløse biler?

Ambisjoner

Seniornett Ullensaker har også ambisjoner om å øke oppmerksomheten rundt det digitale verktøyet Komp som Boquist er overbevist om at vil bidra til å dra eldre ut av isolasjon og ensomhet fordi de kan holde kontakt med mer digitalt erfarne venner og familiemedlemmer.

Komp er en datamaskin med én knapp som tetter kommunikasjonsgapet mellom de som sliter med moderne teknologi og deres mer digitalt erfarne venner og familiemedlemmer.

Annonsering

– Dette ønsker vi å løfte fram som et verktøy, i tillegg til at digital kompetanse også er viktig når man ansetter helsepersonell i Ullensaker kommune, sier Boquist.

Samarbeid

– Forventninger til veien videre for Seniornett Ullensaker?

– Kunnskap om teknologi og verktøy er ferskvare med veldig kort holdbarhets tid. Det betyr at vi i Seniornett må rekruttere flere  medlemmer og ressurspersoner som kan bistå med opplæring og kunnskapsdeling.

– Dessuten har Seniornett Norge en servicetelefon hvor medlemmer kan ringe å få hjelp med PC, mobil og nettbrett problemer. Dette er et fantastisk tilbud til medlemmene.

– De sitter også en dag i uken på Deichmann i Oslo, og min ambisjon er at Seniornett Ullensaker  i samarbeid kommunen skal få på plass et lokalt tilbud – for eksempel på biblioteket – der seniorer kunne komme å få hjelp. Dette kan være vinn-vinn ved at kommunen deltar med fersk kompetanse innenfor teknologi,  og vi med lang erfaring.

 

Annonsering

Copyright © 2022 Jessheimpuls AS, Stort. 2, 2050 Jessheim. Org.nr. 920697143. Tilrettelagt av ASAP Media.