Kontakt oss

Folk

Musikalsk Kinderegg til Jessheim

Avatar

Publisert

Tre nye band er sluppet til Jessheimdagene. Det blir en kveld i rockens tegn fredag 18. august.

OnklP & De Fjerne slektningene er et etablert navn som i mange år har reist rundt og servert publikum sin egen variant av rock, rap og fest.

Denne konstellasjonen er satt sammen av medlemmer fra Oslo Ess og Turbonegro, med rapperen OnklP i spissen for hele banden.

Etter pandemien er denne gjengen klar for holde konserter igjen, og Jessheim er ett av stoppestedene for vekkelsesmøtet som inneholder skildringer av kjærlighet, dop, død og håp.

Link til billett lenger ned i denne teksten, og datoen for konserten i Jessheim by er fredag 18. august.

De to andre bandene som spiller denne kvelden kan du bli kjent med lenger ned i teksten.

Opp fra de døde

Bandet Ricochets fra Fredrikstad var blant de mest hardtslående og stødige norske rockebandene rundt år 2000. Få band kunne egentlig måle seg med denne gjengen fra Fredrikstad, som ble frontet av vokalist og låtskriver Trond Andreassen.

Kritikerne applauderte, publikum applauderte og Ricochets leverte en rekke eksplosive konserter og album før de pakket sakene og gikk hvert til sitt.

Andreassen startet bandet Navigators (som har gjestet Jessheimdagene), men nå har altså Ricochets stått opp fra de døde, og de er booket til Jessheim i august.

Panegyrisk

Skribent og musikkjournalist Egon Holstad fra Tromsø har ved flere anledninger vært panegyrisk i sin omtale av bandet. Og han er sitert på følgende på hjemmesiden til Buktafestivalen:

«Deres albumtrilogi er noe av det mest tidløst bunnsolide som er laget av rock i Norden, og de kommer til å stå seg så lenge folk hører på rock. Men vi må heller ikke glemme at dette først og fremst var et liveband. De var så bra live at det tenderte til å være ubegripelig.»

Ricochets er ute med nytt album i anledningen turneen de skal ut på denne sommeren, og presseskrivet melder om følgende:

«Closer to the Light» er drevet av den samme lidenskapen og bygger videre på det samme fundamentet som før — garagerock, soul, 50’s, swing og rock-noir. Trond Andreassen synger fortsatt som om det gjelder livet.”

Og det var såpass oppsiktsvekkende at dette bandet er gjenforent at fjernsynets fredassgudinne Lindmo inviterte dem til sitt program tidligere i vinter.

Se klippet fra Lindmo ved å TRYKKE HER

Garasjerock

Det tredje bandet som er booket til fredag 18. august må vi si er et spennende bekjentskap i garasjerockens landskap. Blomst har holdt på i 13 år, og de har gjort seg bemerket med uhøytidelig og energiske konserter der vokalist og gitarist Ida Dorthea Horpestad leder an i front på scenen .

Fra den posisjonen skytes det gloser om livets ærligheter og alt fra å ha selvtilliten til en lastebil til å minnes ungdomstiden. Alt i en innpakning som gjør det vanskelig å stå rolig som publikummer.

Blomst slapp en EP og en 7” før deres første plate “Blomst” kom i 2015. Det sporty imaget ble innført med oppfølgeralbumet “Blomst IL” i 2019. I 2020 tok de en ufrivillig pause fra konserter hvor de heller rettet fokus mot å skrive deres siste album “Triatlon” som kom ut i 2022.

2023 er satt av til å samle på nye inntrykk for Blomst, og dette er deres første besøk i Jessheim by. Det kan bli særdeles artig.

For tre konserter på samme billetten fredag 18. august: TRYKK HER

Se teksten om konsertene torsdag 17. august her (Tora, Amund Maarud og Henning Kvitnes med band):

Maarud returnerer til Jessheimdagene

Copyright © 2023 Jessheimpuls AS, Stort. 2, 2050 Jessheim. Org.nr. 920697143. Tilrettelagt av ASAP Media.