Kontakt oss

Abonnenter

Musikalske ablegøyer i tung tid

Avatar

Publisert

Hva gjør du når de kulturelle tider er usikre? Margrete Augdal og Lene Anett Killingmo lager sitt tredje album med barnesanger og planlegger konsert 15. januar.

Datoen for slippkonserten til duoen som kaller seg Snurr-musikkeriet er sammenfallende med datoen for nye retningslinjer for kultur- og serveringsbransjen, men de to kreative damene planlegger for at det blir konsert for – i hvert fall – 50 personer i storsalen i kulturhuset denne datoen.

Tilblivelsen av albumet – duoens tredje – har pågått gjennom koronaperioden; Margrete og Lene møttes hver tirsdag for å jobbe med materiale til albumet.

Tirsdagsbarn

– Hver tirsdag gjennom en ganske lang periode jobbet vi fram en sang. Noen ble med videre, og noen kom ikke med – men vi jobbet fram en ferdig sang disse tirsdagene, sier de to.

Barnesangenes univers er både utfordrende og befriende å jobbe i. Ikke minst er sjangerfriheten til stede i fullt monn.

– I voksenmusikken er det mye snakk om å holde seg i en sjanger, men i Snurr-musikkeriet står vi helt fritt til å velge den sjangeren som passer best til den enkelte sangen.

Og duoen sneier blant annet innom bluegrass, rock, trance, puddelrock, disco, soul,  “rhythm and blues”,  og gammeljazz på dette albumet.

Lene Anett Killingmo og Margrete Augdal har spilt og laget musikk sammen i 10 år. Nå gir de ut sitt tredje album med barnesanger. 

Ut av rammer

– Det handler mer om å komme seg ut av rammer enn å holde seg til dem, blir Jessheimpuls forklart.

En annen teknikk de to låtskriverne helt bevisst tyr til, er å snu om på saker og ting for å lage sin egen vri på kjente temaer.

Ta for eksempel “Bæ bæ lille lam”, som de to har laget en sang ut fra ståstedet til en sau som er skamklipt og flau over hvordan den ser ut.

– Samarbeider dere godt?

– Vi har fantasien til felles, og så er Lene kanskje den som sier at vi skal tenke oss om en gang eller to før vi fullfører absolutt alle ideer, sier Margrete, som til daglig er lærer på musikklinja på Jessheim videregående skole.

Barg og Larsen

– Spillejobber på gang?

– Her i området er det slippkonserten 15. januar som står for tur. Ellers er det booket seks jobber, men det er såpass usikkert der ute at det ikke er flust med arenaer å opptre akkurat nå.

– Når det er sagt, så synes vi det er viktig å gjennomføre kulturarrangementer. Derfor kjører vi på med 50 plasser i kulturhuset – hvis det da ikke endres til å være rom for flere – på slippkonserten. Kulturlivet sliter veldig etter lang tid med stengte dører, og jo mer som er stengt jo vanskeligere kan det bli å starte opp igjen når den dagen kommer, sier Lene Anett.

– Kjentfolk med på laget under slippkonserten?

– Ja, for første gang stiller vi som et band og ikke duo. Vi har fått med Petter Barg og Vetle Larsen, og det gleder vi oss veldig til. Vi skal i gang med øvinger nå, sier Margrete.

Billetter her

Om selve konserten – som du finner billetter til ved å TRYKKE HER – kan vi lese følgende:

Duoen Snurr-Musikkeriet feirer sin tredje plate med å holde en morsom konsert for barna på Ullensaker kulturhus! For anledningen har Margrete og Lene med seg Petter på bass og Vetle på trommer.  Bli med på disco med elgene, rock i vei med en ekte Veggis-vampyr, hør hva som skjer hjemme hos den kaotiske blekksprutfamilien, eller på skjelett-sirkuset Von Skrangelrangel. Hvorfor er Bæ-Bæ-lille-lam så flau over sveisen sin, og hva skjer med heksa som pakker sopelimen sin full av ting som skal rime? Det blir sang og dans for store og små. Passer for barn 2-10 år.”

 

 

Copyright © 2023 Jessheimpuls AS, Stort. 2, 2050 Jessheim. Org.nr. 920697143. Tilrettelagt av ASAP Media.