Kontakt oss

Abonnenter

Ny skredder på plass i byen

Avatar

Publisert

Mange har savnet en skredder i byen etter at “Skredder Kristin” ga seg for et snaut år siden. Nå er ny skredder på plass i de samme lokalene.

Abdollah Amini kommer fra jobb som skredder hos Norske Bunader her på Jessheim, og med seg inn i de nye lokalene har han 35 år med erfaring fra skredderyrket.

Skredderen gleder seg til å bygge opp sin egen kundegruppe, og nå er han på plass i lokalene seks dager i uka.

TIL TJENESTE: Etter å ha jobbet hos Norske Bunader her i Jessheim by i 10 år, så starter Abdollah Mini nå opp sin egen systue i de samme lokalene som byens forrige skredder Kristin Soggiu holdt til – altså i Storgata 2 i Jessheim sentrum.

Amini er opprinnelig fra Afghanistan, men familien måtte flykte da russerne gikk inn i landet i 1979. Ferden gikk til Iran, og der bygget Amini opp sin egen butikk med sying og salg av dameklær gjennom 25 år.

Tanara Systue

Uro i Iran og andre arabiske land førte til at Amini – i FN-regi – kom til Norge og Neskollen i juni 2012.

I jobbsammenheng ble det bunader som lignet mest på det skredder- og sømarbeidet han hadde i Iran. Det ble jobb hos Norske Bunader på Jessheim.

Helt til han nå starter for seg selv for å bygge opp Tanara Systue i de samme lokalene som skredder Kristin Rognholdt Soggiu holdt til.

Leste du denne?

Skreddersyr ny hverdag

Nye tider

Men nå skal Abdollah Amini sy sammen en ny hverdag i de tradisjonsrike lokalene i Storgata 2, med inngang fra Burger King ved Kulturbanken.

Skredder Amini tilbyr både reparasjoner av det meste, være seg bunader, andre typer plagg, dresser, bukser, kjoler og glidelåser.

– og så kan selvfølgelig sy om, endre og tilpasse klær kunder måtte komme med, legger han til.

Prisnivået vil ligge rundt der Kristin Rognholdt Soggiu lå, og hun gikk for å være den rimeligste i byen.

Seks dager i uka

Abdollah Mini vil holde åpent seks dager i uka nå som han er til stede i skredderlokalene til Tanara Systue på heltid, og adresse er som tidligere nevnt Storgata 2 i Jessheim sentrum. Abdollah holder til i tredje etasje, rett over Kulturbanken Kreti & Pleti.

Åpningstidene er:

  • Mandag til torsdag fra 09.00 til 17.00
  • Fredag fra 09.00 til 14.00
  • Lørdag fra 10.00 til 17.00

– Både privatkunder og butikker som driver med klær er velkomne hit, sier Amini. Han er i ferd med å jobbe opp kundegruppen sin samt gjøre det kjent at han er i gang på heltid.

Noe du lurer på i skredder- og sømsammenheng?

Da kontakter du Abdollah Amini på 46672037 eller på e-post abdollahamini38@gmail.com

Og – for den som måtte lure på det – Abdollah snakker godt norsk.

Copyright © 2023 Jessheimpuls AS, Stort. 2, 2050 Jessheim. Org.nr. 920697143. Tilrettelagt av ASAP Media.