Kontakt oss

Abonnenter

Omkjøringsveien tar form

Publisert

Den mye omtalte omkjøringsveien begynner å synes i terrenget. Bli med Jessheimpuls til værs og få et tydelig innblikk.

Få saker har vært så betente som omkjøringsveien som skal stå ferdig sommeren 2024. Det formelle navnet på veien er Ole Korslunds veg.

Les om Ole Korslund her:

Ole Korslund får egen vei

Flere partier har tatt til orde for at de hadde stemt annerledes hvis dette hadde vært en sak som kom opp i dag og ikke i 2015, men det er spilt melk i 2022.

Utbyggingen av omkjøringsveien gjennomføres som et samarbeidsprosjekt mellom Ullensaker kommune og utbyggerne på Jessheim sør-øst. Veien skal være adkomstvei til den nye bydelen – som kommer til å bestå av anslagsvis 2.500 boliger i dette området.

Mye av kongstanken er at denne omkjøringsveien skal avlaste trafikken i Jessheim sentrum.

SE DRONEFILM HER:

Utbyggerne betaler

Det er utbyggerne i området som skal betale de snaut 400 millioner kroner det koster på bygge denne omkjøringsveien.

Dette er en helt ny måte for kommunen å gjennomføre et anleggsprosjekt, sa kommunaldirektør Inger Kronen Tveranger da kontrakten ble underskrevet formelt i januar i år. 

Arbeidsfellesskapet Anlegg Øst Entreprenør AS og Gjermundshaug Anlegg AS vant anbudskonkurransen som totalentreprenør for den nye omkjøringsveien. Kommunen er byggherre

Sperrer turstier

Ullensaker kommune opplyser på sine hjemmesider at flere turstier vil bli sperret av i dette området fram til sommeren 2024.

«Mens byggingen av den nye omkjøringsvegen rundt Jessheims sørøstlige side pågår, vil et større område av skogen være anleggsområde. Av hensyn til innbyggeres or turgåeres sikkerhet, må det dessverre sperres flere små turstier fram til sommeren 2024.»

Gangtrafikken skal samles og konsentreres på de store, merkete stiene som forblir åpne under hele byggeperioden.»På denne måten prøver vi å minimere antallet krysningspunkter av arbeidsområdet. Vi ber om forståelse og respekt for sperringene som ble merket med skilt og sperrebånd. Parkeringen ved den gamle skytebanen forblir åpen (innkjøring via Stensvegen).» 

Annonsering

Copyright © 2022 Jessheimpuls AS, Stort. 2, 2050 Jessheim. Org.nr. 920697143. Tilrettelagt av ASAP Media.