Kontakt oss

Abonnenter

Platemesse i Kulturbanken

Avatar

Publisert

Kulturbanken skal være et sted som også huser andre kulturaktiviteter enn konserter. Til helgen inviteres det til tidens første platemesse på “Kreti”.

Hverdagen har etter hvert justert seg tilbake til normalen etter to rare år med restriksjoner grunnet pandemien.

Folk er så smått i siget for å ta turen ut for å forsyne seg av bylivet, og hos Kulturbanken Kreti & Pleti jobbes det nå med å legge et så fyldig og variert høstprogram som mulig.

Nytt fjes

– Det er mange konserter på programmet, men vil har et mål og ønske om å kunne tilby folk annet kulturelt påfyll også, sier Vivi Reierstad.

Hun er nyansatt som daglig leder ved Villa Sole, og hun skal også fungere som organisator og tilrettelegger i og rundt det som skjer i Kulturbanken.

Husker du da Kulturbanken fikk kulturprisen?

Kulturpris til Kulturbanken

Sammen med kontinuitetsbæreren i Kulturbanken Aileen Olsen Røseth (bildet) og gårdeier og musikkentusiast Tore Kværner, blir Vivi en del av den nye kultur-troikaen som håndterer byens klubbscene.

KONTINUITETSBÆRER: Aileen Olsen Røseth er et fast syn i Kulturbanken. Nå får hun hjelp med organiseringen av kulturtilbudet i byens klubbscene.

– Og nå blir det tidenes første platemesse?

– Ja, førstkommende lørdag mellom 12.00 og 16.00. Da fylles det opp med vinyl, og det er både lokale selgere og folk utenfra som har meldt sin ankomst, sier Reierstad.

– Platemesse er også en anledning for folk til å møtes for å skravle, høre på musikk, diskutere musikk og kanskje finne en skatt eller to.

– En mulighet for vinylfolket til å møte likesinnede her hos oss, legger hun til.

Konsert fredag

Fredag er det Johnny Cash-tolkerne i bandet Cash Commitment som inntar Kulturbanken. De har gjestet Jessheim tidligere, og billettene har begynt å fyke unna til denne konserten.

– Det kan være greit å sikre seg billett for dem som vurderer å ta turen, sier Reierstad, som kan berette at bandet stiller med klassikere som “Walk the Line”, “Big River” og “Folsom Prison Blues”, i tillegg til duettene som Johnny Cash og June Carter gjorde så særegent.

Link til billett finner du HER

Oversikt for resten av september:

Copyright © 2023 Jessheimpuls AS, Stort. 2, 2050 Jessheim. Org.nr. 920697143. Tilrettelagt av ASAP Media.