Kontakt oss

Abonnenter

Siste innspurt for Heim

Publisert

Det er god stemning og enda bedre tempo når Asle Andersen og Sivert Furuseth gyver på innspurten for å få gastropuben Heim klar til åpning 19. november.

Jeg kjenner på nervøsitet, nesten på samme måte som under innspurten av den aller første puben vi åpnet, sier Asle Andersen til Jessheimpuls.

Nummer seks

Jessheim by får Heim sin gastropub nummer seks når dørene åpnes fredag 19. november. De andre fem stedene som er Lillehammer, St.Hanshaugen i Oslo, Gjøvik, Hamar og Fredrikstad.

Og selv om Asle Andersen har vært med fra første dag, så er det ikke til å komme fra at det er en del «armer og bein» nå i sluttfasen. om drøye to uker skal Heim åpne dørene for publikum, og interessen er intet mindre enn formidabel nå i forkant.

Lettere nervøs

– Jeg kjenner litt på akkurat det også, sier Asle Andersen mellom beskjeder til alt som kan krype og gå av håndverkere inne i lokalene. Sivert Furuseth er med som «læregutt» under hele prosessen, og han er minst like ivrig som læremester Andersen.

– Hva er det viktigste vi gjør, spør Andersen unggutten Sivert?

– Å tilrettelegge for håndverkerne  som jobber her til enhver tid, er svaret.

Innfallsmetoden

– Veldig mye herfra og ut blir på innfallsmetoden når det kommer til å de siste detaljene, sier Andersen.

Hvis alt går på skinner, så begynner jobben med å innrede gastropuben i Storgata – i den gamle slakterigården til Furuseth – og det ser duoen fram til.

– Vi har tradisjoner for å spille på lokal kultur og historie i Heim, og det kommer vi også til å gjøre her i Jessheim by, sier Andersen.

Men en og annen overraskelse blir det garantert – ikke minst de to lyskasterne – som tidligere har stått på en flyplass i Tyskland – som skal bidra til lun stemning i atriumet som blir en del av gastropuben.

Atmosfære

– Hvilke kvaliteter ser dere i Jessheim by som gjør at dere kommer hit?

– Jessheim er en by vi har sett lenge på for å etablere oss i. Nå har vi virkelig funnet det riktige lokalet for en Heim med flott beliggenhet i Storgata. Dere er en spennende by i rask vekst, og her er det mange muligheter og et publikum som passer godt i vår målgruppe, sier Heims Heims markedansvarlige Carl Martin Rønningen.

– Hvis du skal beskrive konseptet med egne ord?

– Vi er en norsk vri på en gastropub, og vårt fokus har fra første dag ligget på ærlige og rustikke retter med høy kvalitet til en overkommelig pris.

«Public house»

– Hva ligger egentlig i begrepet gastropub?

– Vi liker å si at gastro handler om mat. Vår suksess tuftes på det beste av råvarer – både mat og drikke – foredlet av flinke folk. Pub er opprinnelig en forkortelse for «Public House», altså en samlingsplass for nærmiljøet med befriende atmosfære. Et sted der du føler deg hjemme, rett og slett.

Super lokalisering

– Dere kommer til særdeles god lokalisering i Storgata vår, må jeg få si. Hvordan vil dere utnytte det?

– Ja! Lokalene og lokaliseringen er vi superfornøyd med. Vi har fått et veldig godt samarbeid med utleier Tore Kværner og senterleder Jon Bakke som vi gleder oss til å utvikle videre.

– Vi ser frem til å bli enda bedre kjent med resten av byen og naboene i Storgata og tilføre noe spennende til restaurant og utelivsmarkedet i Jessheim for å supplere mangfoldet som allerede er der. Lokaliseringen i tilknytning til Storgata, torget og storsenteret gir mange spennende muligheter.

Jessheim-historie

– Hvor godt kjenner dere historien til bygget dere skal inn i?

– Lokalene har blant annet huset «Storslakteren i gata» og gullsmedforretning. Så dette er elementer vil helt klart vil spille på i historiefortellingen.

– Vi er ellers er vi godt i gang med å lese oss opp på Jessheims historie, og dere har jo noen profiler som er herfra, både kunstnere, musikere, underholdningsprofiler og idrettsutøvere.  for å nevne noe. Vi gleder oss til å hedre disse i lokalene med vår egen vri.

Husker du denne?

Slakteri midt i byen

Annonsering

Copyright © 2022 Jessheimpuls AS, Stort. 2, 2050 Jessheim. Org.nr. 920697143. Tilrettelagt av ASAP Media.