Kontakt oss

Abonnenter

Sp-topp gir seg i politikken

Avatar

Publisert

Astrid Solberg har gitt beskjed om at hun sier takk for seg i politikken etter denne perioden. Sivil jobb og politisk verv lar seg dessverre ikke kombinere for 2. kandidaten bak Lars Halvor Stokstad Oserud.

Astrid Solberg har mye godt å si om de tre årene hun har tilbragt i en flertallskonstellasjon i Ullensaker-politikken, og hun trekker fra de to vikariatene som varaordfører som spesielt givende i det som har vært tre spesielle – og utfordrende – år som politisk aktiv i vår kommune.

Tidligere har Eyvind J. Schumacher, Karianne Raad Wanggaard og Tom Staahle sagt at de ikke blir å finne i Ullensaker-politikken etter denne perioden

Takket nei

– Jeg har takket nei til nominasjonskomiteen om å stå på partiets liste ved kommunevalget neste år, sier Solberg til Jessheimpuls.

Solberg har vært i tenkeboksen en stund, og hun har landet på at totalpakka blir for heftig, med lederjobb i Norges Bondelag og med plass i formannskapet og kommunestyret, i tillegg til gruppemøter, møter i partiet og rød-grønne gruppemøter – i tillegg ti en saksmengde som ikke er liten i vekstkommunen Ullensaker.

Astrid Solberg understreker at hun ikke ønsker å skremme folk – spesielt kvinner – vekk fra å engasjere seg i lokalpolitikken, men for hennes del er det nå slutt for denne gang.

– Selv om jeg kanskje kommer til å engasjere meg på en eller annen måte i partiet hvis det er ønskelig, sier hun.

GIVENDE: To vikariater som varaordfører er blant øyeblikkene som har vært mest givende, sier Astrid Solberg. Hun var også leder av 17. maikomiteen i år. Her fra festdagen i Jessheim sentrum. 

Jordvern

– Hvordan vil du beskrive årene i flertall siden 2019?

Annonsering

– Jeg kom ny inn i politikken da, og jeg skal ikke legge skjul på at de to første årene av forskjellige årsaker var tunge. Det var hard tone og harde fronter mellom de politiske blokkene, og jeg opplevde det som slitsomt at det var partipolitikk og ikke de beste politiske løsningene for Ullensaker som sto i fokus i tiden etter valget i 2019, uten at jeg dermed sagt forventet at det skulle være total harmoni i politikken, sier Solberg.

– Heftig ordskifte

En annen side av politikken er det som tidvis har vært et ordskifte som tidvis har vært opplevd som hets i sosiale medier.

– Det har tidvis vært tøft, både beskyldninger og nivået på diskusjoner og kommentering underveis i behandling av saker. Det har vært mindre hyggelig, og jeg tror dette har bidratt til at flere politikere trekker seg tilbake og lar være å kommentere og diskutere på sosiale medier. Jeg har forsøkt, men jeg ga etter hvert opp, sier Solberg.

– Politiske medaljer for deres del, da?

– Arealpolitikken har vært viktig for Senterpartiet, og jeg er veldig fornøyd med at vi har klart å løfte flere områder med dyrkbar jord tilbake til såkalte LNF-områder. Jordvern står sterkt hos oss.

– Vi har kanskje ikke klart å ta boligveksten ned så mye som vi ønsket, men det har også å gjøre med at mange prosjekter allerede var gjennom den politiske kverna da vi overtok. Kanskje vi ser resultatene av den delen av vår politikk om noen år?

Jessheim by

– Hva er det du gjerne skulle ha vært med på videre?

– Utviklingen av Jessheim by pågår hele tiden. Det er et stort ansvar å bidra til å prege utviklingen av en hel by, men det har vært veldig interessant å få bli med på den delen, sier den avtroppende politikeren, som understreker at det er ett år igjen av perioden og hun akter å stå på for sitt parti i den forestående valgkampen – selv om hun ikke blir med videre inn i neste periode.

– Synd

Varaordfører Lars Halvor Stokstad Oserud blir Senterpartiets ordførerkandidat også neste periode. Han sier følgende om partifellens beskjed:

– Det er veldig synd at Astrid gir seg. Hun har bidratt svært godt til kommunen igjennom denne perioden. Det er svært krevende å kombinere sivil jobb med mye ansvar, med å ta et stort politisk ansvar. Det samme gjelder familieliv. Dette gjør at vi mister dyktige folk, og at vi kanskje må tenke litt nytt.

Annonsering
Annonsering

Copyright © 2022 Jessheimpuls AS, Stort. 2, 2050 Jessheim. Org.nr. 920697143. Tilrettelagt av ASAP Media.