Kontakt oss

Abonnenter

Legger planer for Ljøgodttjernet

Avatar

Publisert

Ullensaker kommune og offentlige myndigheter er i startgropa med å legge en detaljert plan for Ljøgodttjernet og området rundt. Oppgradering av badeplassen ligger i kortene.

BEFARING: Vidar Bjørkli fra Ullensaker kommune og Asle Stokkereit på befaring ved Ljøgodttjernet. En plan for oppgradering skal etter planen være klar til badesesongen 2023. Foto: Arvid Birkelund

Ljøgodttjernet har i mange år vært et yndet turmål – og destinasjon for bading – og de siste årene er området brukt mer og mer som destinasjon for en befolkning som stadig øker her i Jessheim-området.

– Det er i lyset av dette vi skal i gang med å lage en helhetlig plan for dette området, sier Asle Stokkertveit hos statsforvalteren, eller fylket om du vil.

Som Nordbytjernet

Nevnte Stokkertveit har også vært involvert i den helhetlige planen og strategien for området Nordbytjernet.

Leste du denne?

Nå vedtas planen for Nordbytjernet

– Det handler om å få til noe som tar opp i seg hensyn til verneformål og det gode biologiske mangfoldet ved Ljøgotdttjernet og folk sitt ønske om å bruke dette som sitt nærfriluftsområde, sier Stokkertveit til Jessheimpuls.

Yndet turmål

RIKT MANGFOLD: Det er rikt mangfold i det vesle naturreservatet ved Ljøgodttjernet rett utenfor Jessheim. Tjernet er også en yndet badeplass. Foto: Arvid Birkelund

– Området er et yndet turmål, ikke minst på grunn av Raknehaugen, og vi inviterte oss selv på befaring i området for å se hva vi kan få til av tilrettelegging der borte, sier han.

– Litt som plan er med området Nordbytjernet, med andre ord?

– Ja, det er mye av den samme tematikken for begge disse områdene.

Økt bruk

Vi ser at bruken har økt betraktelig de siste årene, så da er vi nødt til å få på plass en plan som tar opp i seg både vern og bruk.

– Når kan vi vente oss en plan, da?

– Jeg håper å være i gang før jul, og så er ambisjonen å ha en plan klar før badesesongen 2023, sier Stokkertveit.

 

Copyright © 2023 Jessheimpuls AS, Stort. 2, 2050 Jessheim. Org.nr. 920697143. Tilrettelagt av ASAP Media.