Kontakt oss

Folk

Mye å konsumere i byen i helgen

Publisert

Utstilling i byens galleri, kino, ut og spise eller rett noe å leske strupen med i Kulturbanken? Byen åpner igjen kulturdørene!

Vi lar hovedbildet av Egil Nyhus illustrere den yre sommerfølelsen de fleste av oss kjenner på nå som kulturlivet sakte våkner til live igjen. Denne helgen har en god del kultur å by på, så det er bare å forsyne seg av uttrykk, inntrykk, velvære, samvær og pur glede.

Allerede i kveld kan 20 heldige publikummere nyte en konsert med Vidar Busk og Paal Flaata og et band bestående av 10 personer.

For kulturhuset og kinoen åpner dørene igjen for første gang på seks måneder.

Der borte i kulturens høyborg er de drillet på smittevern, så folk trenger ikke bekymre seg for akkurat det hvis det er snakk om å konsumere kultur blant folk.

Utstilling

I galleriet er det to kunstnere som har begått det som i pressemeldingen beskrives som en munter og formfull utstilling.

Knut Heive kommer til byen vår med tusjtegninger. Kunstneren er utdannet førskolelærer og har en yrkeskarriere i barnehager, skole, voksenopplæring og psykiatri. Han har tegnet nesten hele livet, utviklet metodene og tålmodigheten og latt seg inspirere av tegneserier.

– Tidligere tegnet jeg med tusj på trenåler/buttons. Leverte da i store mengder til blant annet Nei til atomvåpen, Human Etisk forbund, Senterpartiet og andre.

– Men viktigst var de mer frie tegningene. Ulike mønstre, figurer, trær og mennesker. Det er disse ideene jeg har videreutviklet når jeg nå tegner bilder, sier Heive.

Nummer 100

Ole Krongaard jubilerer med sin utstilling nummer 100 her i Jessheim by.

De unike gjenstandene som utgjør hans kunst er bygget av leirplater, ofte i kombinasjon med bruk av pølseteknikk.

Krongaards keramikk selges gjennom Illums Bolighus og «Den Permanente». I 1988 ble han juryert inn på Charlottenborgs Forårsudstilling og i 1997 ble han medlem av Danske Kunsthånd-værkere, etter juryering.

«Kreti» åpner

KLAR IGJEN: Leif G. Lepsøe og de andre i Kulturbanken ser fram til igjen å kunne åpne dørene. Det er åpent fra 14.00 i dag, fredag.

Kulturbanken Kreti & Pleti har holdt stengt i lang tid, men i dag åpner også kulturprisvinneren 2020 dørene igjen.

– Vi åpner for trivsel, hygge og noe godt å drikke, men foreløpig blir det ikke konserter eller andre arrangementer hos oss, sier Leif G. Lepsøe mens han rydder og klargjør det som er blant byens best beliggende uteserveringer. Kulturbanken åpner 14.oo i dag, fredag, og det er åpent lørdag også.

PS! Jessheimbadet åpnet for publikum fredag morgen. Du kan oppdatere deg om åpningstider og slike ting i denne saken:

I dag åpnet Jessheimbadet

Copyright © 2021 Jessheimpuls AS, Stort. 2, 2050 Jessheim. Org.nr. 920697143. Tilrettelagt av ASAP Media.