Kontakt oss

Abonnenter

Pilene peker rett vei

Avatar

Publisert

Små, men viktige steg for å kunne utvikle Randbydalen skisenter videre er tatt. Optimismen er til stede for mer effektiv snølegging.

Blant alle de store bolig- og byggeprosjektene i Ullensaker finner vi et lite, men viktig anlegg. Randbydalen skisenter ser ut til å kunne leve videre.

Det er i ferd med å underskrives ny avtale med den største grunneieren i området, noe som betyr at det kan jobbes med å utvikle det vesle skisenteret videre. Den forrige leieavtalen gikk ut, og det knyttet seg spenning til om hvorvidt grunneierne ønsket å skrive under en ny leieavtale med skiklubben.

30 år

Nå er det enighet, og en avtale som strekker seg over 30 år er formelt satt opp. I den avtalen sier Ullensaker kommune seg villig til å påta seg kostnaden som måtte komme hvis skisenteret demonteres for godt en gang i framtiden.

Snøkanon

Gledelig er det også å registere at ny snøkanon er kjøpt inn og på plass. Et politisk vedtak om å kjøpe inn mobil snøkanon er blitt en realitet, og det er Randbydalen skisenter som først og fremst vil nyte godt av den nye kanonen – mot å stille bakken til disposisjon for allmenheten når det måtte være mulig i løpet av sesongen.

Sprutende god snønyhet

– Klubben har selv investert i en nyere preppemaskin enn den vi hadde, så i år er vi rigget til for mer effektivt å kunne bruke flere produksjonsenheter i snøleggingen; vi slipper med andre ord å koble opp og ned for å flytte på snøleggingsutstyret, sier Kristine Heggelund Danielsen i Ullensaker skiklubb.

Neste på listen er å få på plass strøm og bedre vannforsyning. Spillemidler og noe tilskudd fra skiklubben og/eller kommunen er tenkt brukt til finansiering.

– Vi jobber med en 5-årsplan med oppgradering for videre mulighet for drift, sier Heggelund Danielsen.

Copyright © 2023 Jessheimpuls AS, Stort. 2, 2050 Jessheim. Org.nr. 920697143. Tilrettelagt av ASAP Media.