Bedring – men ikke bra nok

Avatar

Publisert

Av Karl-Gunnar Nyborg og Bjørn Hytjanstorp (foto)

Ull/Kisa – Nest-Sotra 1-1 (0-1: Det er bedring å spore, men Ull/Kisa har fortsatt en jobb å gjøre etter en tam hjemmekamp som endte uavgjort.

Midtveis i Jessheimdagene fikk Ull/Kisa besøk av Nest-Sotra i grått og trist høstvær. Første omgang bar preg av den dårlige formen Kisa har vært i den siste tiden og det var en tam forestilling fra hjemmelaget.

Etter 38 minutter tok bortelaget ledelsen ved Mads Berg Sande, som passerer Økland utenfor vår 16-meter og banker ballen ned i hjørnet etter noe slapt press fra våre midstoppere.

Pausepraten gjorde nok godt, for Kisa var best i andre omgang søndag kveld. Det virket som at spillerne både løp mer og jobbet hardere. Utligningsmålet kom rett før timen var spilt. Ole Kristian Langås fikk kriget inn ballen etter en god corner fra Henrik Kristiansen. Ull/Kisa kunne og burde vunnet da de hadde flere neste muligheter på slutten. Den aller største ved debutant Vamouti Diomande, men han driblet seg bort da han bare burde banket ballen i mål.

Uavgjort var nok rettferdig for den nøytrale seer, men vi hadde virkelig trengt alle tre poengene. Nå ligger vi på 10. plass med 6 poeng opp til den siste kvalifiseringsplassen.

SPILLEROMTALEKARAKTER
Stefan HagerupStår en bra kamp og er også utenfor 16 meteren og avverger ved en anledning. 6
Ole Kristian Langås
Spiller en ujevn kamp, men scorer vårt mål og er bra defensivt. Noe pasningslurv trekker litt ned.
6
Espen Bjørnsen GarnåsVeldig god i andre omgang hvor han viser hvem som er sjefen i vårt forsvar. Kunne nok presset bedre på baklengsmålet.
7
Vegard KongsroVarierer mye. Kommer til flere innlegg hvor det ene treffer hodet til Trøen.5
Nicolas Walstad Har potensial til å bli en strålende stopper med sin fart. Savner han likevel på backen med sine offensive bidrag.6
Sverre Martin TorpSliter med tempoet, og han er ofte litt for sen. Har for store avstander defensivt.5
Sverre Hjelle ØklandSom Torp så virker han til tider litt temposvak. Viser glimtvis at det bor en kreativ fotballspiller i han.
5
Eric KitolanoSkaper mer enn de andre to i midtbanetrioen. Løper også mye og gjør ofte en god defensiv jobb idag 6
Christian AasSpiller sin beste kamp på lenge. Fortsatt en vei å gå, og slår også i dag noen feilpasninger. Men han står også bak mye av det vi skaper offensivt.
7 BB
Henrik KristiansenKommer til en avslutning fra skrått hold i andre omgang, men avslutter svakt flere meter utenfor. God dribler og gode dødballer.
5
Alfred ScrivenFår lite å jobbe med. Men viser nok til at vi har trua på at han kan få noen scoringer for Kisa. Utrolig vanskelig jobb å spille spiss for et underpresterende Kisa om dagen. Blir mye alene på topp.6
Vamouti DiomandeDribleglad og morsom kantspiller. Slår noen dårlige pasninger som kunne blitt til store sjanser hvis han hadde truffet bedre. Dribler seg dessverre helt bort og bruker for lang tid når han nesten kommer alene med keeper mot slutten. Burde fått til en avslutning der.6
INNBYTTERE:
Eric KitolanoInn i det 55. minutt, og han bidrar umiddelbart med å få opp tempoet i midtbaneleddet. Slurver også på noen avgjørende pasningsforsøk som kunne sendt lagkameratene alene mot mål. Bør starte neste kamp da han viser mer offenivt enn Torp og Økland.6
Martin TrøenJobber virkelig hardt og kommer til en avslutning han dessverre header over mål.