Kontakt oss

Abonnenter

Musikkhistorie skrevet på Sand

Publisert

HELGEPULS/KOMMENTAR

Visste du at en liten gjeng fra Sand er representert på Prima Vera-klassikeren «Brakara»? Joda, det stemmer det.

Her i Jessheimpuls har vi en uttalt ambisjon om å lete etter det store i det lille, og det interessante er vi ganske så ofte kommer over små episoder som er blitt en del av historiens forskjellige akter.

Det er kanskje ikke verdens største øyeblikk i den store sammenhengen, men i en tid der influensere og kjendiser er dem som prioriteres i avisspalter og andre plattformer, så føles det godt å kunne kaste glans over de små episodene som har vist seg å bli en del av en større historie.

En spasertur på Sand med en gammel kjentmann som bodde der gjennom hele oppveksten, fikk vi en vinterkveld vite at i Jørnstuvegen 1 ble det en varm sommerdag for drøyt 40 år siden tatt et bilde som er med i innercoveret til Prima Vera-klassikeren «Brakara».

Kjentmannen er ikke med på bildet fordi han måtte være med familien på besøk til mormor denne dagen…

Albumet som kom ut i 1978 og som gjorde Jahn Teigen, Tom Mathisen og Herodes Falsk til superstjerner i Norge.

Musikkmann Kjell Fiskerud i BM Production – som for øvrig er landets eldste impressariobyrå, og som ble startet av Barry Matheson på 60-tallet – kan bekrefte at historien er sann, for det var nemlig hjemme hos Fiskerud at fotografiet av ungene som bodde i gata og Jahn Teigen ble tatt.

Jessheimpuls har fått tak i noen navn, men ikke alle: Kjetil og Thomas Andersen, Ingar Konterud, Linn Fiskerud, Pål Korsmo, Dag Andersen, Tomm Kristensen og Øystein Brenden.

Ta gjerne kontakt hvis du kjenner navn på noen av ungene som ikke er nevnt her.

– Teigen, Falsk og Mathisen overnattet hjemme hos meg, og det var grilling og hygge i sommervarmen, sier Fiskerud, som booket en del jobber for trioen på denne tiden.

Nysgjerrige unger i nabolaget ble klar over at det var en kjent artist i nærheten, og Fiskeruds datter Linn kom inn og spurte om det stemte at Jan Felgen var på besøk, noe hennes far kunne bekrefte.

Det ene førte til det andre, og det ble ablegøyer i hagen med Teigen og ungene i nabolaget.

Og så ble det tatt et bilde, som kom med på innercoveret til nevnte album «Brakara».

«Brakara»-albumet toppet for øvrig VG-lista da det kom ut i 1978, og mange av sangene på dette albumet er blitt norske klassikere innen populærmusikken.

Tom Mathisen spilte mange av disse sangene da han gjestet Jessheimdagene sommeren 2021, og allsang og trampeklapp ville ingen ende ta.

Mimrekavalkade og latter

Vi i Jessheimpuls synes historier og såkalte «fun facts» som dette er utrolig artig å komme over. Vi håper du som leser også finner det leseverdig.

I den anledning er det verdt å hente fram denne gode historien der vi fant en solid kobling mellom Jessheim og Woodstock:

Da Jessheim ble et lite stykke Woodstock

God helg.

Annonsering

Copyright © 2022 Jessheimpuls AS, Stort. 2, 2050 Jessheim. Org.nr. 920697143. Tilrettelagt av ASAP Media.