Kontakt oss

Abonnenter

Prislappen på vinteren

Publisert

Det er mye glede i snøfallet vi har opplevd den siste uka. Men det hvite gullet spiser også av budsjettene.

Mot slutten av forrige uke – og spesielt gjennom helgen – har vi ullsokninger hatt muligheten til å fråtse i nykjørte skiløyper i nærområdet samt ta turen til Hurdal skisenter for å hente fram den lekne utgaven av oss selv.

Ferske skispor

De kommunale løypekjørerne har vært ute, og det samme har private entusiaster som kjører løyper på Sand og i Nordkisa-området.

Oppdatert informasjon om skiløyper i nærområdet finner vi på SKISPORET.NO.

Brøytebudsjettet

Vi har også registrert aktivitet hos brøytemannskapene som håndterer kommunale velger og øvrige uteområder den siste tiden.

I det som oppleves – og som formidles fra rådhuset på jevnlig basis – vanskelige økonomiske tider, så melder tanken seg om hvor mange ganger Ullensaker har råd til å sende ut brøytemannskapene denne vinteren (og fram til neste års budsjett begynner å løpe).

Dette svaret fikk vi fra Ullensaker kommune, så kan vi jo huke av snødager selv gjennom vinteren.

  1. I årsbudsjettet for 2022 har vi lagt til grunn et gjennomsnitt de 4 siste år på 28 utkallinger, fordelt på brøyting og strøing på kommunale veger og øvrige uteområder
  2. Så langt i 2022 har vi hatt en utkalling natt til søndag 2. januar og natt til tirsdag tirsdag 4. januar.

I tillegg hadde vi snøfallet i forrige uke og i helgen, så da er det bare å finne fram kulerammen for å se om dette rekker helt inn til neste budsjett.

Kontrakten er en funksjonskontrakt hvor entreprenør skal brøyte etter gitte funksjonskrav.

Antall utkallinger kan både bli færre eller flere, men Ullensaker har budsjettert ut fra tidligere erfaringstall når budsjettet ble spikret.

Så helt «nedsnødd» er ikke grunnlaget for brøytebudsjettet 2022.

Annonsering

Copyright © 2022 Jessheimpuls AS, Stort. 2, 2050 Jessheim. Org.nr. 920697143. Tilrettelagt av ASAP Media.