Kontakt oss

Abonnenter

Offensivt signal fra øverste kulturhold

Publisert

Kulturlivet planlegger sterke programposter i 2022. Det tolker vi som et offensivt og fremoverlent signal.

Til tross for usikre tider er planleggingen av et kulturelt årshjul godt i gang hos kulturfolkene på rådhuset, og det jobbes i tillegg iherdig med å fylle plakaten for Jessheimdagene 2022.

Tre sterke navn er allerede booket: DumDum Boys, Hellbillies og Violet Road.

Les mer her:

Ny booking til Jessheimdagene

Arrangørene av Jessheimdagene planlegger for konserter og annen moro i sentrum, og i tillegg er nyvinningen med konserter under kastanjetreet på Villa Sole også under planlegging.

Villa Sole etablerte seg som kulturarena i august i fjor, og det har vært både konserter, byvandring og faste åpningstider i Galleri Egil gjennom hele høsten og vinteren fram til jul.

Les mer her:

Folkevandring til galleriåpning

Spennende liste

Fra kulturenhetens korridor bærer et bud ut over kultur-Ullensaker om at følgende programposter er under planlegging denne våren og sommeren:

  • Lokal kulturuke i perioden fredag 11. mars til og med søndag 20. mars. Dette er en genial måte å vise fram hva Ullensaker har å by på av kulturuttrykk og kulturelt mangfold. Lokal kulturuke har vært arrangert siden 2003.
  • 17. mai og borgertog slik vi kjenner det, mer eller mindre
  • Musikkfest Jessheim lørdag 28. mai – der korps, band, visesangere er velkomne til å delta og vise seg fram på en eller flere scener rundt om i Jessheim sentrum
  • Friluftslivets uke i perioden lørdag 3. september til søndag 11. september. Her er ambisjonen å feire norsk natur samt vise fram hva friluftslivet i Ullensaker kan by på
  • Kulturminnedager i perioden lørdag 3. september til søndag 11. september. Tema i 2022 er drivkraft, der tanken er å koble dette opp mot Frivillighetens år 2022.
  • Global Gathering Festival lørdag 27. august. Her møtes kultur og tradisjon fra hele verden i en festival i Jessheim by. Her formidles musikk, dans og mattradisjoner
  • Kulturnatt lørdag 15. oktober. Suksessen med kulturnatt fortsetter i 2022
  • Lysvandring rundt Nordbytjernet lørdag 15. oktober. Dette har vært rene folkevandringen de to årene lysvandringen er arrangert
  • Nordisk litteraturuke i perioden mandag 14. november til søndag 22. november. Dette prosjektet akter å spre leseglede og kunnskap om nordisk fortellertradisjon og litteratur i Norden
  • Komma – litteratur og kultur i fokus. Et uformelt treffpunkt i Jessheim bibliotek der litteratur og kultur er i fokus. Temaer vil være emner med lokal forankring, forfatterbesøk, bokanbefalinger og kunstformidling

Les mer om hver programpost ved å TRYKKE HER

Byjubileum

I tillegg til alt dette er kultursjef Jon Henrik Solhei og de andre kulturfolkene i Ullensaker kommune i full gang med å planlegge festen som skal markere at Jessheim by er 10 år i 2022.

Ambisjonen er å få til en god del arrangementer som spres ut i jubileumsåret, med en solid og så durabelig markering som mulig for de 500.000 kronene som det politiske styret har avsett til bymarkeringen lørdag 11. juni.

Arbeidet med programmet er i gang, og kultursjef Solhei informerer ut til oss borgere når dette arbeidets frukter er høstet og på plass.

Copyright © 2021 Jessheimpuls AS, Stort. 2, 2050 Jessheim. Org.nr. 920697143. Tilrettelagt av ASAP Media.