Kontakt oss

Anmeldelse

Vi manglet bare Barry White

Avatar

Publisert

STEMNINGSRAPPORT

Et veldig godt forsøk på politisk dialog og dypere samtale endte opp med å bli litt for koselig. Skulle vi foreslå vignettmusikk, så ville vi valgt Barry White.

Valganalytiker Svein Tore Marthinsen og Ullensaker bibliotek inviterte onsdag kveld ordfører Eyvind J. Schumacher (Ap) og Frps gruppeleder Ståle Lien Hansen til politisk samtale.

Samtaleformen ble helt sikkert valgt fordi Ullensaker over tid har slitt med et temmelig hardt politisk klima der sak har druknet i støyen fra polariserte politiske fronter i halvannet år.

Derfor står initiativet til en “nedpå” seanse rundt de store og små saker i politikken og ullsokningenes liv til terningkast seks.

Gjennomføringen ble litt for lun og jovial til å fenge hele veien.

Seansen mellom de tre herrer satt ikke helt av flere grunner:

  • Stemningen ble litt for trivelig og lun til å være interessant
  • Samtalen ble litt for teknisk og – dessverre – overfladisk og koselig til å holde på oppmerksomheten gjennom nesten to timer, noe som vel er et signal om at sendingen var i lengste laget.
  • Det politiske stammespråket (og detaljnivået) gjorde at mange av dem utenfor politikken muligens falt av underveis i samtalen? Men det var trolig ikke så mange utenfor politikken som var pålogget, hvis vi ser på direkte-tallene.

Mest interessant ble det da Svein Tore Marthinsen begynte å pirke i utmeldingen ti Beathe Christensen fra Arbeiderpartiet, og om dette er et signal om at et samarbeid med nesten et halvt dusin partier er i ferd med å rakne halvannet år ut i samarbeidet.

– Tendensiøst av Eidsvoll Ullensaker Blad, sa en ordfører med engasjement i røsten.

Sannheten er at det er flere som har tenkt den tanken Marthinsen sa høyt det lune rom.

De neste to årene vil vise hvor sterke bånd det er mellom Arbeiderpartiet, Senterpartiet, Sosialistisk Venstreparti, Venstre, Miljøpartiet og Rødt i realiteten er.

Det ryktes at det murres, og seks til bords kan være vanskelig å tilfredsstille over tid.

“Seertallene” viser at politikken i Ullensaker har et stykke igjen til å engasjere bredt hos folket i Ullensaker.

Et snitt på 80 innloggede i samtalen illustrerer kanskje det Jessheimpuls skrev et lite stykke ut i valgkampen i 2019?

https://jessheimpuls.no/jp/2019/08/23/denne-gjengen-engasjerer-ikke/

Ullensaker bibliotek har over tid gjort en fremragende jobb for å bli et viktig sted for den lokale debatten og som en arena der vi kan få innsikt. Så også i går kveld.

Kudos og heiarop til engasjert gjeng i Bibliotekland!

Ullensaker trenger dette initiativet – altså den politiske samtalen – hvis vi skal klare å tenne gnisten til engasjement ut over menigheten som allerede brenner for politikken, altså dem som er politisk aktive.

Torsdag var det høyst sannsynlig de 45 i kommunestyret, en gjeng fra administrasjon i Ullensaker kommune (og en håndfull bakspillere i råd og utvalg) samt en neve innbyggere og muligens noen pressefolk som overvar samtalen.

Utfordringen – og ambisjonen – må bli å trekke til seg flere interesserte for hver samtale.

I så måte var dette en passe god start, men vi har tro på at neste seanse blir trimmet og justert og finpusset nok til at dette blir både lunt og engasjerende.

I kveld var det dessverre mest lunt.

Men Barry White hadde likt det.

https://www.youtube.com/watch?v=3lDuKEophWg

Copyright © 2023 Jessheimpuls AS, Stort. 2, 2050 Jessheim. Org.nr. 920697143. Tilrettelagt av ASAP Media.